Batalje på Kunsten

KUNSTEN har krig på programmet.

Når Kunsten i Aalborg præsenterer det syv meter lange maleri, Batalje, af den kontroversielle danske maler, Simone Aaberg Kærn, bliver der for alvor taget favntag med krigskunsten. Udstillingen med værket skydes i gang med et debatarrangement

Simone Aaberg Kærns værk Batalje kan opleves på Kunsten i Aalborg fra 27. september fra kl. 18.30 – 26. november 2017.

Jagerpilot Kim Holst fortæller hvad mødet med kunsten i krigen har betydet for ham. Performativ debat med publikum om kunst og krig på Aalborg Museum for moderne kunst, KUNSTEN. September 2017. Foto: Kunsten.
Jagerpilot Kim Holst fortæller hvad mødet med kunsten i krigen har betydet for ham. Performativ debat med publikum om kunst og krig på Aalborg Museum for moderne kunst, KUNSTEN. September 2017. Foto: Kunsten.

 

“Batalje” Simone Aaberg Kærn, Gorm Harste og Kim Holst i performativ debat om krig og kunst med Gitte Ørskou og publikum på Aalborg museum for moderne kunst kaldet KUNSTEN. Foto: Kunsten.
“Batalje” Simone Aaberg Kærn, Gorm Harste og Kim Holst i performativ debat om krig og kunst med Gitte Ørskou og publikum på Aalborg museum for moderne kunst kaldet KUNSTEN. Foto: Kunsten.

Download pressemateriale via https://goo.gl/o2Ew57

se mere på www.krigogkunst.dk/batalje

På krigogkunst kan du læse om baggrunden for projektet, presse omtale samt se de af medierne offentliggjorte dele af aktindsigten omkring Forsvarskommandoens oprindelige afvisning af maleriet. Du kan også høre museumsdirektøren på Det Nationalhistoriske Museum udtales sig om projektet og afvisingen i radioen.

Flyvevåbnet har op til udstillingen på Kunsten raslet med paradesablen og synes at have en overaskelse i ærmet vedrørende kunsten og krigen og de finere nuancer. Hør mere og deltag i debatten på Kunsten den 27/9 2017- tilmelding nødvendig på www.kunsten.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *