Farlig Fin Flyvning på Vejle kunstmuseum

Huskunstneren Simone Aaberg Kærn arbejder her med et billedkunsthold på det relationelle kunstprojekt Farlig Fin Flyvning i Fredericia. Elevernes film bliver vist på Simone Aaberg Kærns process udstilling på Vejle Kunstmuseum fra torsdag den 8. december til 28. december 2016.

Elevfilm og process documented er installeret på Vejle Kunstmuseum. se mere på www.farligfinflyvning.dk

 

Rapport fra et Huskunstner besøg:

Onsdag den 9. november 2016.

Det sner og Trump er blevet valgt til USA’s næste præsident. B holdet er et rigtigt A hold, viser det sig da vi starter Farlig Fin Flyvning kl. 08:05.

En hurtig Flight Briefing ved Huskunstneren Simone Aaberg Kærn slår fast, at fantasi flyvning; flyvning hvor vi bruger vores forestillingsevne til, for vores indre øje, at flyve rundt i landskaber, er avanceret udnyttelse af hjernes kapacitet. Flyvning ved brug af forestillingsevnen er, at træne hjernen og udvide dens kapacitet. Det er avanceret hjerneudnyttelse, hvor vi bruger rigtigt mange af hjernes områder på samme tid. Udfordring i mental flyvning er, at dele oplevelsen med andre, det er svært, at flyve sammen. Derfor arbejder vi også med video og bruger en teknik, hvor man lægger to billede oven på hinanden. Et baggrundsbillede af det landskab eller sted man vil flyve over og så et billede af sin flyvende figur/ personer som man filmer på en grøn baggrund, oven på. Den grønne farve kan computeren fjerne, så det ser ud som om man flyver, filmene kan deles på sociale medier eller vises på udstillingen. Teknikken er kendt fra vejr-udsigten.

Eleverne har filmet deres ynglingssteder med deres telefoner inden lektionen. Filmene lægger de over på skolens mac-books.

Så går vi ned til et lyst rum med højt til loftet hvor deres flyve-skærm står. Eleverne har nemlig konstrueret en green-screen i træ og malet den – ja green. Nu skal den testes. Skærmen er placeret ved siden af et kæmpe TV, hvor man ser Trump holde sin sejerstale, TV’et og Trump er ikke med i projektet og det er de elever, der sidder og ser på det heller ikke- men det kommer de. Greenscreen skærmen er 3 meter høj, 3 meter bred og 3 meter lang og nu skal den drejes rundt, så det naturligelys fra store vinduer kan udnyttes. Alle i rummet er i sving.

Det er dog ikke alle elleverne på billedkunstholdet, der umiddelbart har lyst til, at lægge sig og flyve på det grønne. Man kan føle sig lidt udsat? Måske har man ikke lyst til selv, at være på? Behøves man som “kunstner” at være det, altså selv at være på? Dem der trækker sig kommer til, at være ambassadører for, at udvikle projektet, så det kan blive et mere inkluderende og indbydende og interessant- værket skal udvikles. Og hvad med den kritiske vinkel? Der flyves i “Karina fra underklassens” by. (http://frdb.dk/article/20160908/ARTIKLER/160909225).

På Gymnasiet foregår test flyvninger med paraply og skate board samt dobbelt flyvninger, en hårtørrer skaber den fornødne slipvind.

Greenscreen filmene kommer i computeren og de første forsøg på, at flyve ned af en sjapvåd gågade lykkes over al forventning.

I morgen skal filmene klippes, og formes, forhåbenligt har vi et par færdige film til Kunstmuseet i Vejle sidst på dagen.

1 thoughts on “Farlig Fin Flyvning på Vejle kunstmuseum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *