OPEN SKY lander på ARKEN i udstillingen GROUP THERAPY

29.02.24  – 28.07.24

Simone Aaberg Kærn udstiller for første gang på ARKEN og lander samtidigt sit værk OPEN SKY i samlingen.

Oplev en flyver der har fløjet en performance i Afghanistan, en oppustelig hønseflok og en nedbrændt børnehave. En påhængsmotor som grønlandsk nationalsymbol.

På udstillingen Group Therapy – Ny samtidskunst på ARKEN folder samtidskunsten sig ud i mange skikkelser. Med skarphed, eftertænksomhed, omsorg, handlekraft og humor endevender kunstnerne vores samtid og inviterer os til at reflektere over vores plads i verden. Udstillingens værker er for nylig føjet til museets samling, og de bliver præsenteret i en udstilling, der inviterer til dig til samtaler om konflikter, følelser, håb og heling.

Samtidskunsten og de nye værker i ARKENs samling belyser globale uligheder gennem personlige fortællinger, og de inviterer os til at forestille os en anden verden. Med politisk mod og poetisk kraft tager udstillingens kunstnere fat i klimakrise, identitet, køn, seksualitet, fællesskab og tilhørsforhold og udforsker, hvordan ideer om bæredygtighed, kultur og økonomi fletter sig sammen på nye måder.

Verden er i krise – sådan oplever mange den virkelighed, der udfolder sig lige nu. At leve i en tid med klimaudfordringer og krige kan være hårdt – både for det enkelte menneske og for samfundets fællesskaber. I en sådan tid er kunsten et vigtigt fælles rum for samtale og udvikling. Derfor inviterer ARKEN til at udforske kunstens evne til at italesætte vigtige dagsordener og skabe samtale og dialog, når museet d. 29. februar åbner en udstilling med nyerhvervelser fra den danske samtidskunstscene.

Udstillingen præsenterer værker af:

Louka Anargyros, Benedikte Bjerre, BURN OUT (Jes Brinch & Henrik Plenge Jakobsen), Ismar Čirkinagić, Stine Deja, Ditte Ejlerskov, Martin Brandt Hansen, Marie Kølbæk Iversen, Sophia Kalkau, Simone Aaberg Kærn, Peter Land, Marie Munk, Rasmus Myrup, Tabita Rezaire, Luna Scales, Tora Schultz, Jakob Kudsk Steensen, SUPERFLEX

 

Se filmen i sin fulde længde her:

Støt afghanske kvindelige deltagere fra kunstnerens film her:

Indsamlingslink OPEN SKY 29.02.2024

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *