Visionssalon 08.11.16

Kunsthal Charlottenborgs direktør Michael Thouber og billedkunstner Simone Aaberg KærnBatalje’s TV performance på TV2.

D. 8.11 Charlottenborg kl. 16.30-18.00

Visionssalon – KUNST, KONSENSUS, CENSUR

I anledning af Simone Aaberg Kærns omdiskuterede værk Batajleder udstilles netop nu på Kunsthal Charlottenborg, inviterer kunsthallen i samarbejde med Bikubenfonden til Visionssalon. 

Kunstnere giver gennem deres kunst et bud på verden og fremstiller den med en kunstnerisk sandhed. Men har valget af, hvad der udstilles og hvad der ikke gør, ændret sig over de senere år?

Findes der blandt kunsthaller, museer og udstillingssteder en egen konsensus i forbindelse med deres valg og fravalg af kunst og kunstnere til udstillingerne? Har en form for underliggende censur eller selvcensur sneget sig ind i kunstrummet, uden at vi har lagt mærke til det?

Hvem afgør hvad vi kan tåle at høre, og hvad vi kan tåle at se? Og kan man indskrænke sandhedsforståelsen i kunsten?

Visionssalonen vil diskutere, om kunstmuseer, kunsthaller og andre udstillingssteder er begyndt at tilrette deres udstillinger efter på forhånd skrevne sandhedsværdier – eller om vi kan risikere, at det er den vej, det kan gå for danske museer og udstillingsrum i den politiske korrektheds tjeneste.

 

Moderator:
Klaus Rothstein, forfatter og journalist på P1 og Weekendavisen

Panel:
Mikkel Bogh –  Direktør Statens Museum for Kunst
Simone Aaberg Kærn – Billedkunstner
Søren Bak Jensen – Direktør Arbejdermuseet
Solveig Gade – Lektor Kunst og Kulturvidenskab, Aarhus Universitet
Kom og deltag i debatten – det er gratis, men grundet begrænsede pladser skal du melde dig til hos tilrettelægger KarinaLykkesborg på kl@bikubenfonden.dk

 

Om Visionssaloner
Bikubenfondens visionssaloner sætter billedkunsten til debat. De kunstfaglige saloner tager afsæt i Udstillingsprisen Vision oghar til formål at skabe debat og faglig sparring omkring udstillingsformater og –problematikker. Salonerne tager udgangspunkt i eksisterende erfaring hos en institution eller organisation omkring et specifikt emne. Gennem debatten udvides erfaringsfeltet af udefrakommende paneldeltagere og publikum. Salonerne er gratis og åbne for alle interesserede.

 

Batalje
Maleriet Forsvaret ikke ville se, vises på Kunsthal Charlottenborg til 6. november 2016

Simone Aaberg Kærn har til udstillingen skabt et syv meter langt og tredelt bataljemaleri af den danske indsats i Libyen. I udstillingen indgår også en kontroversiel skitse til en tidligere version af maleriet, som blev afvist af Det Nationalhistoriske Museum, der oprindeligt havde bestilt billedet, med henvisning til udtalelser fra en generalmajor i Forsvarsministeriet.

Simone Aaberg Kærn bruger sin kunst til, med skæve vinkler, at skabe politisk debat, og hun udstiller derfor også dele af den pressedækning og debat, værket har afsted kommet, før det blev realiseret.

2017.http://charlottenborg.dk/da/udstillinger/simone-aaberg-kaern/

www.krigogkunst.dk

 

Farlig Fin Flyvning på vejle kunstmuseum
Simone Aaberg Kærns process udstilling på Vejle Kunstmuseum starter med en artist talk Fredag den 4. november kl 14- 16.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *